Stor skredøvelse ved Suleskard

Redningsøvelse i Øvre Sirdal 25. februar 2024

Skred over vei Suleskard, bil og skiløpere savnet” var alarmen som gikk ut til både nødetater og den frivillige redningstjenesten.

Dette var en stor øvelse hvor hele 120 personer fra den frivillige redningstjenesten, helse, politi, brann, 330-skvadronen og luftambulansen deltok.

Fra Sambandstjenesten i Jærgruppen deltok sambandsleder LA5SUA Sindre sammen med LA1NNA Trym, LA5PUA Dag og LA6IM Hans. Vårt oppdrag var å levere internett i KO. Det satte vi opp ved hjelp av vår satellitt-internettilhenger som er finansiert av midler fra Gjensidigestiftelsen.

På grunn av avstanden mellom tilhengeren og KO ble det brukt et ekstra WiFi-aksespunkt. Jeg ble plassert i KO da politiet ønsket en sambandsperson der. Jeg lærte mye av å se hvordan alt fungerte sammen.

Dette var en lærerik øvelse for oss, og vi fant ut hva vi kan endre for å bli enda bedre. Vi benyttet også anledningen til å teste ut HF og hvilke frekvenser som fungerte best. Øvelsen ble avsluttet med debrief og mat i speiderhytten Frikvarteret på Ådneram.

Opprinnelig skrevet av LA5SUA Sindre på nrrl.no.

Øvelse ved Suleskard. Foto: LA5SUA Sindre
LA5SUA Sindre

Klkk på bildene for større versjon.

SAR Queen deltok på øvelsen. Foto: LA5SUA Sindre
Mannskapene samlet. Foto: Ivar Anton Nøttestad

Visits: 20